tirsdag den 28. januar 2014

Sukkerbrødsbunde


Denne opskrift på lagkagebunde har jeg fundet inde på Himmelske-kager.dk. Bundene bliver lette og luftige, og kan bages enten enkeltvis eller, som jeg altid gør; bager en stor kage og deler den i 3 bunde. Bundene kan laves i god tid og fryses.

Ingredienser
5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde
1) Del æg i blommer og hvider, det er vigtigt æggene har stuetemperatur inden du går i gang.
2) Pisk hviderne helt stive.
3) Pisk blommer og sukker godt sammen til en luftig masse.
4) Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og sigt i massen. Vend det forsigtigt med en dejskraber, og kun til melet lige akkurat er opløst.
5) Til sidst vendes hviderne i dejen.
6) En bageform beklædes med bagepapir, men kun i bunden. Jeg plejer at spraye siderne med en bagespray, men man kan også smøre dem let.
7) kagen bages nederst i ovnen på 175 C på alm. ovn, og der må ikke åbnes den første halve time.
8) Når kagen er kølet af, kan den deles i bunde. Vær obs på at bundene hæver meget, men jeg fylder næsten altid formen op til lige knap 3/4.

Smagsvarianter
- Ønsker man chokoladebunde kan lidt af melet erstattes med kakaopulver.
- Ønsker man nøddebunde tilsættes nødder. Alt efter hvor kraftig nøddebund man vil have tilsættes der selvfølgelig få eller mange.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar