søndag den 2. februar 2014

Champagnemousse

Denne opskrift er så lækker, frisk og luftig at man kun kan elske den!:-) Den er nem at lave, og den kan bruges som fyld i kager, men kan også kommes i små dessertskåle og spises for sig selv.

Ingredienser
6 blade husblas
3 dl champagne - stuetemperatur
3 dl fløde
2 past. æggehvider
6 spsk sukker

Fremgangsmåde
1) Husblas lægges i blød i cirka 10 min.
2) Herefter varmes det langsomt op, evt. i lidt vand, til det er smeltet. Champagnen tilsættes
3) Flødeskum piskes til det er fast, men ikke alt for stift.
4) 1/3 flødeskum vendes i champagnen og derefter vendes blandingen i det sidste flødeskum.
5) Blandingen sættes på køl til det er stivnet en smule. Husk at vende i det, pludselig kan det stivne hurtigt.
6) Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker. Pisk til det bliver blank.
7) Æggehviderne vendes i champagneblandingen.
8a) Til dessertglas: kom i glas og lad stå natten over.
8b) Som fyld: kom enten i kagen med det samme eller lad det stivne i en pose til det sprøjtes i kagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar